Vooruitblik wielerseizoen 2014: 41 nationaliteiten actief in WorldTour

Vooruitblik wielerseizoen 2014: 41 nationaliteiten actief in WorldTour

Dinsdag start in Australië die eerste echte wielerwedstrijd van het nieuwe seizoen: de Tour Down Under. In totaal staan er twintig ploegen op de deelnemerslijst, waaronder de achttien WorldTour-teams. Nu het nieuwe seizoen gaat beginnen is het aardig om deze achttien WorldTour-ploegen nader onder de loep te nemen. 

Als we kijken naar het aantal verschillende nationaliteiten dat in 2014 op het hoogste niveau actief is, dan stopt de teller bij 41. Een aantal opvallende landen daarvan zijn Maleisië, Eritrea, China, Brazilië, Costa Rica en Japan. Hieronder is afgebeeld om welke landen het exact gaat.

Image

Een ander interessant aspect is het aantal buitenlandse renners per ploeg. Kijkend naar dit fenomeen kan geconstateerd worden dat behalve de FDJ-ploeg (vier verschillende nationaliteiten) elke ploeg minstens zes renners heeft die afkomstig zijn uit een ander land. De Trek-ploeg, het team dat voorheen door het leven ging onder de naam RadioShack, spant de kroon met maar liefst zestien nationaliteiten. Met recht mag deze formatie dan ook een vreemdelingenlegioen worden genoemd.

Image

Tot slot is er de vraag welke land bij de meeste ploegen een renner in de gelederen heeft. In dit ‘klassement’ gaan Italië en Duitsland aan kop. Beide landen hebben in dertien verschillende WorldTour-teams een coureur zitten. Achter hen volgt een kwartet landen met onder meer Spanje en Colombia (tien renners). Nederland heeft bij negen verschillende formaties een renner zitten. (Belkin, Giant-Shimano, Astana, Garmin-Sharp, Orica-GreenEdge, Lotto-Belisol, OmegaPharma-Quick Step en Trek en Tinkoff-Saxo)

Landen die in de meeste ploegen zijn vertegenwoordigd:

  1. Italië (13 verschillende ploegen)
  2. Duitsland (13 verschillende ploegen)
  3. Spanje (10 verschillende ploegen)
  4. Colombia (10 verschillende ploegen)
  5. Frankrijk (10 verschillende ploegen)
  6. Australië (10 verschillende ploegen)
  7. Nederland (9 verschillende ploegen)
  8. België (9 verschillende ploegen)
  9. Verenigde Staten (7 verschillende ploegen)
  10. Slovenië (6 verschillende ploegen)

Foto: Anthomy Cramp, flickr.com cc

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Powered by Calculate Your BMI