Tien conclusies na het WK Wielrennen in Ponferrada

Tien conclusies na het WK Wielrennen in Ponferrada

Voor het eerst in de geschiedenis werd er vanmiddag een Pool wereldkampioen wielrennen. Michal Kwiatkowski verraste de concurrentie met zijn aanval in de afdaling en passeerde solo de finishlijn. Maar er gebeurde veel meer dan alleen de wereldtitel van de 24-jarige Omega Pharma-Quick-Step-renner. Een overzicht van tien feiten die u moet weten na het WK van vandaag.

1. Michal Kwiatkowski en zijn Poolse maten snoeren iedereen die zei dat Polen de eerste ronden voor niets op kop reed keihard de mond door wereldkampioen te worden. Polen loopt de laatste twee weken sowieso al een op een wat betreft wereldtitels. Vorige zondag werden de volleybalheren wereldkampioen.

2. Matti Breschel is hard op weg de Aleksandr Kolobnev van Denemarken te worden: Uit het niets top zijn op het WK. Doordat Breschel de sprint te vroeg aanging liep hij een medaille mis.

3. Alessandro De Marchi zou andermaal verkozen zijn tot strijdlustigste renner van de dag. BMC zou met Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert en Brent Bookwalter het ploegenklassement hebben gewonnen. Frankrijk het landenklassement.

4. De Nederlandse ploeg leek vandaag maar een opdracht te hebben meegekregen: verstoppertje spelen. In een zo lang mogelijk potje. En het liefst als laatste (na de finish) gevonden worden. Tom Dumoulin was heel eerlijk over het optreden van de Nederlandse ploeg vandaag.

5. Alejandro Valverde zorgde met zijn derde bronzen medaille op rij voor een primeur. Nog nooit werd een renner drie jaar achtereen derde op het WK. Spanje liep voor het tiende jaar op rij de wereldtitel mis.

6. Philippe Gilbert verdient een grote pluim voor het in dienst rijden van Greg van Avermaet in de slotkilometers. Dat Van Avermaet het niet weet af te maken en naast het podium eindigt in een grote wedstrijd, is.. geen verrassing.

7. Alexander Kristoff (achtste) is wereldkampioen van de sprinters geworden. Zijn frustraties op de finishlijn waren dan ook meer dan begrijpelijk.

8. Fabian Cancellara kan beter niet meer zijn hele seizoen op het WK afstemmen. Zowel in de Tour als de Vuelta gaf de Zwitser vroegtijdig op met het doel de wereldtitel te veroveren. Cancellara eindigde niet eens bij de eerste tien op het WK.

9. Nacer Bouhanni kan eigenlijk heel erg goed klimmen en is met zijn tiende plaats de beste renner van alle debutanten op dit WK.

10. De Venezolaan Yonathan Alejandro Monsalve troefde Sylvain Chavanel, Zdenek Stybar en Daniel Martin af in de strijd om plek 76.

Foto: Wikimedia Commons

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Powered by Calculate Your BMI