Noord-Brabant en Noord-Holland leveren meeste Nederlandse WorldTour-renners in 2015

Noord-Brabant en Noord-Holland leveren meeste Nederlandse WorldTour-renners in 2015

De meeste Nederlandse WorldTour-renners zijn afkomstig uit Noord-Brabant en Noord-Holland. In beide provincies zijn zeven coureurs geboren die dit jaar voor een WorldTour-ploeg rijden. Derde staat Zuid-Holland, waar drie ‘WorldTour-Nederlanders’ het levenslicht zagen.

Foto: cdamian, flickr.com cc

Flevoland ontbreekt
41 Nederlanders maken dit jaar deel uit van een WorldTour-ploeg. Groningen, Limburg en Overijssel volgen achter de eerste drie met elk vier Nederlandse WorldTour-renners. Friesland en Utrecht hebben drie Nederlandse WorldTour-coureurs in het peloton rondrijden. Uit Drenthe, Gelderland en Zeeland komt een renner. Flevoland is de enige Nederlandse provincie die niet vertegenwoordigd is in de WorldTour dit seizoen.

Noord-Hollands succes
Noord-Holland levert met Niki Terpstra ook de succesvolste Nederlander van dit wielerjaar tot dusver. De geboren Beverwijker won dit jaar de Ronde van Qatar en werd tweede in achtereenvolgens de Omloop het Nieuwsblad, de Ronde van Zeeland Seaports, Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. Uit Noord-Brabant zijn onder meer Lars Boom (vierde in Parijs-Roubaix en zesde in de Ronde van Vlaanderen) en Danny van Poppel (winst in de tweede etappe van de Driedaagse van West-Vlaanderen) afkomstig.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Powered by Calculate Your BMI