De schokkende tweets van sporters, deel 1: ‘De wielrenner’

De schokkende tweets van sporters, deel 1: ‘De wielrenner’

Als sporters niet trainen, dan rusten ze, rusten ze of rusten ze. Óf ze zijn bezig met het plaatsen van updates op sociale media. Vooral Twitter is populair. Altijd volgen er ongelooflijk verrassende tweets, zoals foto’s van voetbalschoenen en kilometertellers. De tweets van sporters zijn vaak samen te vatten als ‘niets verrassends’. Maar dat is natuurlijk geen reden om niet verder te lezen. En bovendien, we willen het niet missen. Want ze volgen, dat blijven we doen.

Foto: Winniepix, flickr.com cc

Vandaag het eerste deel van de driedelige seriereeks ‘waar twittert een sporter over’ met ditmaal ‘de wielrenner’.

De wielrenner twittert vooral over koffiestops. Heel veel koffiestops. Heel veel foto’s van bakjes koffie. In de tijd dat twitter bestaat twitterde het rennersgilde zeker tienduizenden foto’s van bakjes koffie de wereld in. Iets anders kan overigens ook. Soms in combinatie met een stuk taart, of een andere lekkernij. Wielrenners die foto’s van koffie en taart op Twitter zetten, zijn een van de weinige zekerheden in het leven.

Op gepaste afstand van de bakjes koffie volgen foto’s van het opspelden van rugnummers voor de eerst aankomende koers. “De koersen waarbij geen enkele renner vooraf een foto van zijn rugnummer op Twitter zet, zijn op een hand te tellen”, sprak nooit een renner. Maar dat is wel hoe de wereld in elkaar steekt. Tweets over rugnummers zijn een even grote zekerheid als kiekjes van de schitterende omgeving. Van Californië tot Peking. En vaak de goed schijnende zon van Mallorca of Alicante.

Ook foto’s van de kilometerteller of tweets over stravabestanden zijn gewillig. Vaak sturen renners deze ook naar elkaar door. Als daarbij een grapje wordt gemaakt, is dat helemaal grappig. Een tweet als: ,,Toch iets te veel gegeten met kerst”, als reactie op tweet over een lage gemiddelde snelheid  van een andere renner is wel zo hilarisch. Het moge algemeen bekend zijn dat het grappiger is als een bekendheid een grapje via Twitter maakt dan als een willekeurig iemand hetzelfde grapje maakt.

Foto’s van een kindje of baby’tje met een petje van de ploeg vallen eveneens in de smaak. Ach ja, dat heeft ook wel iets. Prenten van fietsen, materiaal, schoeisel of hoe de fiets wordt schoongemaakt (desnoods door de mecanicien) zijn net zo populair. Hiermee wordt uiteraard ook de fietssponsors even extra onder de aandacht gebracht. Scoren ook goed in dezelfde categorie: Massagefoto’s, aders (ja) en uiteraard een boel actiefoto’s.

Je kunt uiteraard ook gewoon lekker veel selfies posten, zoals Filippo Pozzato, van wie je bijna zou vergeten dat zijn voornaam Filippo is en niet Pippo, maar dat terzijde. Ook teamselfies zijn leuk (link & link). Dit geldt ook voor (dronken) groepsfoto’s. En selfies met dieren zijn natuurlijk helemaal hip en cool. Dat bleek wel weer aan de vooravond van de Tour Down Under. Geen foto’s met een koala, kangoeroe of slang voorafgaand aan de Tour Down Under staat tegenwoordig gelijk aan Real Madrid-speler Pepe die een heel seizoen lang geen rode kaart ontvangt.

Powered by Calculate Your BMI