Monsterscores en meest doelpuntrijke duels op de Europese velden

Monsterscores en meest doelpuntrijke duels op de Europese velden

Morgen staat de Champions League-finale tussen FC Barcelona en Juventus op de rol. Een monsterscore of doelpuntrijk duel ligt niet meteen in de lijn der verwachtingen, maar beide clubs waren dit seizoen wel verantwoordelijk voor de grootste zege in ‘hun’ competitie. Hoe zat dat in de andere competities? Een overzicht van de grootste zeges en uitslagen op de Europese velden van dit seizoen!
Foto: Jan Solo, flickr.com cc

Monsterscores
Vier keer dit seizoen won een club met acht doelpunten verschil en dat is daarmee ook het maximale aantal. Real Madrid was daar een keer verantwoordelijk voor, door thuis negen keer te scoren tegen Granada, dat nog wel een eretreffer maakte. Verder won FC Barcelona uit met 8-0 bij Cordoba en walsten Bayern München en Southampton thuis met diezelfde cijfers over respectievelijk Hamburger SV en Sunderland heen.

Doelpuntenregen
Behalve de tien doelpunten tellende en zojuist genoemde wedstrijd tussen Real Madrid en Granda kwam het dit seizoen nog twee keer voor dat het publiek maar liefst tien treffers mocht aanschouwen. ‘De Koninklijke’ was daar ook een tweede keer verantwoordelijk voor, toen het thuis met 7-3 te sterk was voor Getafe. De derde keer dat er dit seizoen tien goals in een duel vielen was in Oekraïne. Hoverla en Shakhtar Donetsk zorgden toen voor het spektakel: 3-7.

Nederland bescheiden
Nederland is het enige land waar dit seizoen geen overwinning met een verschil van vijf doelpunten of meer te noteren viel. Er eindigden weliswaar vijf wedstrijden in 6-1 en het werd twee keer 5-0, maar een 6-0 kwam dit jaar bijvoorbeeld in geen enkel Nederlands stadion voor.

Het meest doelpuntrijke duel in de Eredivisie vond dit seizoen plaats in de laatste speelronde, toen het inmiddels gedegradeerde NAC Breda het in eigen huis opnam tegen FC Groningen. De Groningers kwamen drie keer op voorsprong maar zagen de Brabanders ook drie keer langszij komen. Vlak voor tijd zorgde Danny Hoesen met de 4-5 uiteindelijk voor de negende treffer van de middag.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Powered by Calculate Your BMI