De schokkende tweets van sporters, deel 3: ‘De voetballer’

De schokkende tweets van sporters, deel 3: ‘De voetballer’

Als sporters niet trainen, dan rusten ze, rusten ze of rusten ze. Óf ze zijn bezig met het plaatsen van updates op sociale media. Vooral Twitter is erg populair. Altijd volgen er spannende tweets, zoals foto’s van voetbalschoenen of kilometertellers. De tweets van sporters zijn vaak samen te vatten als: ‘niets verrassends’. Maar dat is natuurlijk geen reden om niet verder te lezen. En bovendien, we willen geen enkele update missen, want ze volgen, dat blijven we toch wel doen.
Foto: Magharebia, flickr.com cc

Vandaag het derde deel van de driedelige seriereeks ‘waar twittert een sporter over’ met ditmaal ‘de voetballer’.

Bij geen enkele andere twitterende sporter zijn de tweets zo ‘gemaakt’ en zo voorspelbaar als bij voetballers. Voetballers tweeten wat de fans willen horen, ook al is het lariekoek. Deze (re)tweet van Vitesse-keeper Eloy Room is daar een goed voorbeeld van. Nee, natuurlijk boeit dat record hem niets. Natuurlijk niet. Ook dit is een aardig voorbeeld van ‘gemaakte tweets’. Nog beter komen de voorspelbare tweets van voetballers tot uiting na afloop van een wedstrijd. Als een speler heeft verloren volgt een treurtweetje dat meestal wordt afgesloten met “nu focus op de volgende wedstrijd, of iets in die trant.

Heeft de speler met zijn team gelijkgespeeld dan zijn er twee mogelijkheden: Het gelijkspel bij Willem ll-Ajax van zondag betekende voor de Tilburgers een gewonnen punt, maar voor de Amsterdammers twee verloren punten. Als Willem ll’er (Mitchell Dijks) zet je dan een blijtweetje op het net, maar als Ajacied (Arek Milik) plaats je een twijfelachtigtreurtweetje. Overigens mag Milik met recht koning van het fenomeen ‘zeggen wat de fans willen horen’ genoemd worden. Zie daarvoor andere andere hier en hier. Bijna net zo goed zijn Toby Alderweireld en Eloy Room.

Wordt een wedstrijd winnend afgesloten dan volgt een tweet met “belangrijke overwinning, goed gedaan jongens” of “belangrijke drie punten.” Daarbij staat eventueel een leuk groepsfotootje van spelers plus staf. Meteen daarachter volgt iets als “nu focussen op de volgende wedstrijd”, zoals hier. Dat, terwijl die volgende wedstrijd vaak pas een dag of zes later plaatsvindt. Daaruit kan je dus opmaken dat een voetballer nooit geniet van een overwinning. Nooit. De focus ligt na na een gewonnen duel namelijk meteen op het volgende duel. Overigens, dat werd al enigszins duidelijk bij de vorige voorbeelden, maar supporters bedank je altijd in je tweet, wat het resultaat ook moge zijn en of ze de spelers nou wel of niet toezongen. Zie hier en hier.

Ook bij blessures zijn de tweets voorspelbaar. Meestal volgt een treurtweetje, dat wordt afgesloten met een positieve noot. Vaak bevat deze noot de woorden “come back stronger, en zo niet dan wordt deze tekst wel door een medespeler naar hem getweet. Ook voorspelbaar: op de dag van een wedstrijd verschijnt een tweet met daarbij “matchday, zie ook hier. En wanneer een speler een transfer maakt naar een andere club volgt er een (knuffel)tweetje met daarin veel bedankjes voor alles en iedereen.

Levenslessen
Voetballers sturen verder veel levenslessen de wereld in. Ze leren ons het leven en zorgen ervoor dat we op het rechte pad blijven. Zoals hier Miquel Nelom doet. Ze sturen zinnen de wereld in die niemand voor mogelijk hield. Vaak posten ze die op hun Instagrampagina, waar via Twitter naar toe gelinkt wordt. Een paar voorbeeldjes daarvan zijn Demy de Zeeuw, Charlison BenschopEljero Elia en Wilfried Zaha.

Tot slot slingeren de heren profvoetballers kiekjes van hun huisdieren de wereld in. Dit kan om een simpel hondje gaan, zoals bij Memphis Depay, maar veel leuker is het als je een varken als huisdier neemt en daarvan foto’s op Twitter zet. Dat kan uiteraard alleen Mario Balotelli zijn. Verder doen foto’s van vrouwen en kinderen het goed, net als gesponsorde tweets van schoenen of kleding.

Zie ook:
De ongelooflijk schokkende tweets van sporters, deel 1: ‘de wielrenner’
De ongelooflijk schokkende tweets van sporters, deel 2: ‘de schaatser’

Powered by Calculate Your BMI