Uitslag poll: Nederland heeft mooiste schaatspak

Uitslag poll: Nederland heeft mooiste schaatspak

Het Nederlandse schaatspak is het mooiste schaatspak. Dat is de uitslag van de poll waar gedurende tweeënhalve week op gestemd kon worden. Het oranje pak van Nederland troefde het blauwe pak van nummer twee Finland met miniem verschil af: Nederland kreeg 14,5 procent van de stemmen tegenover 13 procent voor Finland. De Verenigde Staten eindigden met 8,7 procent op plek drie. Een kleine driehonderd mensen brachten hun stem uit.

Foto: SchaatsFoto’s

Geen derde zege voor Kazachstan
Kazachstan, winnaar van de eerste twee edities van de verkiezing van ‘mooiste schaatspak van het jaar’, kwam dit jaar niet verder dan plek vier. Het pak van Kazachstan kon rekenen op 7,3 procent van de stemmen. Japan en Rusland volgden in het kielzog van de Kazakken en deden het daarmee niet onaardig. Ook de pakken van Zweden, België en Italië konden op een redelijk aantal stemmen rekenen.

Niet in de smaak
Op een gedeelde 24e en laatste plaats eindigden Denemarken, Estland en Polen. Alle drie kregen zij slechts twee stemmen. Ook de pakken van China en Tsjechië, en in mindere mate Canada en Duitsland vielen niet in de smaak.

Powered by Calculate Your BMI