Kulizhnikov en Bowe beste schaatsers van het seizoen

Kulizhnikov en Bowe beste schaatsers van het seizoen

Pavel Kulizhnikov en Brittany Bowe zijn verkozen tot beste schaatsers van het seizoen 2014/2015. Kulizhnikov won met groot vertoon van macht bij de mannen. De Rus behaalde ruim de helft van alle uitgebrachte stemmen. Sven Kramer werd met 24,59 procent van de stemmen tweede, voor zijn landgenoot Jorrit Bergsma (13,11 procent). Denis Yuskov eindigde met 8,2 procent op plek vier.

Foto: SchaatsFoto’s

 

Vrouwen
Bij de vrouwen won Brittany Bowe met een nog groter vertoon van macht dan dat Kulizhnikov bij de mannen deed. De Amerikaanse behaalde bijna zestig procent van de uitgebrachte stemmen. Martina Sábliková werd met 21,15 procent tweede. Heather Richardson en Ireen Wüst eindigden gedeeld op de derde plaats. Allebei behaalden zij 9,62 procent van de stemmen.

 

Uiterst succesvol
Kulizhnikov en Bowe beleefden dit jaar hun beste seizoen tot dusver. Kulizhnikov veroverde de wereldtitel sprint, plus goud (500 meter) en zilver (1000 meter) bij de WK afstanden. De Rus kroonde zich in Erfurt tevens tot eindwinnaar van de wereldbekers over de sprintafstanden. Net als Kulizhnikov werd Bowe in Astana wereldkampioen sprint. In Heerenveen greep ze de wereldtitel op de 1000 en 1500 meter. Dit weekend won ze en passant ook nog het eindklassement van de wereldbeker over 1000 meter.

Powered by Calculate Your BMI