Kazachstaanse schaatspak andermaal tot mooiste pak verkozen

Kazachstaanse schaatspak andermaal tot mooiste pak verkozen

Het schaatspak van Kazachstan is voor het tweede jaar op rij verkozen tot mooiste internationale schaatspak. Het pak van de Kazakken kreeg ruim 62 procent van de 512 uitgebrachte stemmen. Op een straatlengte achterstand eindigde Nederland met 30 stemmen als tweede. Noorwegen werd met 28 stemmen derde.

Foto: Wikimedia Commons

Achter Kazachstan, dat vorig jaar de eerste editie van de verkiezing op haar naam schreef, Nederland (met haar nieuwe blauwgroene pak) en Noorwegen, werden Rusland en Frankrijk gedeeld vierde. Op zowel de Russen als de Fransen werd zeventien keer gestemd. Canada, Duitsland en België behaalden allen vijftien stemmen. Daarmee eindigde het drietal op een gedeelde zesde plek.

Schaatspakken 2014-2015

Lelijk
De pakken van Oostenrijk, Letland en Finland vielen het minst in de smaak. Op elk van de pakken werd slechts drie keer gestemd, wat gelijk staat aan 0,59 procent van het totaal aantal stemmen. Het pak van de Verenigde Staten scoorde ook niet best. Het Amerikaanse pak kreeg slechts vier stemmen. Italië, Polen en Tsjechië kregen allen vijf stemmen en waren ook niet populair.


Uitslag poll:

Uitslag poll

 

Powered by Calculate Your BMI