De schokkende tweets van sporters, deel 2: ‘De schaatser’

De schokkende tweets van sporters, deel 2: ‘De schaatser’

Als sporters niet trainen, dan rusten ze, rusten ze of rusten ze. Óf ze zijn bezig met het plaatsen van updates op sociale media. Vooral Twitter is erg populair. En altijd volgen er ongelooflijk verrassende tweets van sporters, zoals foto’s van voetbalschoenen, kilometertellers of vliegtuigen, zoals voorafgaand aan een trainingskamp in Spanje of waar dan ook. De tweets van sporters zijn vaak samen te vatten als: ‘niets verrassends’. Maar dat is natuurlijk geen reden om niet verder te lezen. En bovendien willen we niets missen, want ze volgen, dat blijven we doen.

Vandaag het tweede deel van de driedelige seriereeks ‘waar twittert een sporter over’ met ditmaal ‘de schaatser’.

Schaatsers staan bekend om hun overmatige, eventueel gesponsorde, hashtaggebruik. Daar zijn ze erg goed in. We weten inmiddels dat er kaarten te koop zijn voor het KPN NK Sprint en ook van de kaartverkoop voor het WK afstanden zijn we op de hoogte. Ook iedere ploeg heeft tegenwoordig een eigen hashtag. Bij de Continu-formatie is #baanvanjeleven populair, terwijl ze zowel bij de schaats- als wielerploeg van Lotto gek zijn van #samenwinnen. Je kan natuurlijk ook gewoon de sponsornaam van je ploeg in de hashtags zetten.

Als je schaatsers op Twitter volgt, vergeet je soms bijna dat het schaatsers zijn. Want foto’s van fietstochtjes komen heel, heel vaak voorbij. Ook de mountainbike (en skeelers) passeren geregeld door je tijdlijn. Af en toe, tijdens trainingskampen in warme oorden als Alicante en Mallorca, gaan de kiekjes van fietstochtjes gepaard met prachtplaatjes van het uitzicht. Indien overigens door de lucht naar zulke soort warme oorden wordt afgereisd, wordt vooraf de trip het vliegtuig uiteraard even op de foto gezet. Zie onder meer hierhier en hier.

Net als de wielrenner worden de bakjes koffie tijdens de tussenpauzen bij de fietsritjes maar wat graag op de gevoelige plaat vastgelegd. Het liefst ook met een mooi filtertje er omheen. Wat voor koffiestops bij trainingskampen geldt, gaat natuurlijk ook op voor de koffiestopjes die bij trainingsritjes (of gewoon na een schaatstraining) in Nederland (of waar dan ook) worden gemaakt. Waar zouden we toch zijn zonder koffiefoto’s?

Verder doen foto’s van het gewonnen eremetaal het traditiegetrouw goed. Bijzonder goed zelfs, net als medaillefoto’s. Daarnaast zijn plaatjes van bosjes bloemen leuk, even als podiumfoto’s. Kiekjes daarvan doen het op zijn minst even goed als foto’s van ijsbanenAll over the world. Een ijsbaan is anno 2015 pas een mooie ijsbaan als er eerst tien foto’s van zijn gemaakt.

Ook actiefoto’s scoren sterk. Bij alle sporters. Bij alle schaatsers. Zie daarvoor onder meer hier, maar ook hier. Ongetwijfeld zijn ze zich daarbij bewust van het logo van de sponsor, dat precies goed op de foto moet staan. Jac Orie twitterde daarover ooit dit hele interessante plaatje. Tot slot twitteren schaatsers erg vaak over sponsorauto’s, een bedankje is dan ook wel op zijn plek voor zo’n mooie bolide. Zie onder meer hier, hier, hier en hier.

Zie ook:
De schokkende tweets van sporters, deel 1: ‘De wielrenner’

Foto: kris krüg, flickr.com cc

Powered by Calculate Your BMI