Brittany Bowe en Joey Mantia reden meeste WB-races

Brittany Bowe en Joey Mantia reden meeste WB-races

Nu het schaatsseizoen in een vrij rustige periode is terecht gekomen, is het aardig om eens wat statistieken op een rij te zetten. Dit seizoen werden er tot dusver vier wereldbekers verreden (Calgary, Salt Lake City, Astana en Berlijn). Met de B-divisie daarbij vonden er in totaal (mannen en vrouwen) 86 verschillende races plaats: 500 meter, 1.000 meter, 1.500 meter, 3.000 meter, 5.000 meter, 10.000 meter en ploegenachtervolging.

Meeste deelnames
Bij de dames is Brittany Bowe de vrouw die bij de meeste races aan de start verscheen. De voormalig basketbalster reed buiten een 500 meter in Berlijn, alle races op de 500 meter, 1.000 meter, 1.500 meter en ploegenachtervolging. Dit maakt een totaal van achttien. Achter de Amerikaanse volgen land- en trainingsgenote Heather Richardson, en Karolína Erbanová, met allebei zeventien deelnames.

Ook bij de mannen is de rijder met de meeste races na vier wereldbekerweekenden afkomstig uit de Verenigde Staten: Joey Mantia. De meervoudig wereldkampioen inline-skaten miste dit seizoen geen van de races op de 500, 1.000 en 1.500 meter en kwam daarnaast nog een keer op de ploegenachtervolging in actie. De Noor Håvard Lorentzen en de Italiaan Mirko Giacomo Nenzi kwamen tot dusver veertien keer in actie.

Nederlanders
Als we kijken naar de Nederlandse rijd(st)ers met de meeste deelnames achter hun naam dan gaan Michel Mulder en Laurine van Riessen aan kop bij respectievelijk de heren en dames. Mulder ontbrak dit seizoen op nog geen een 500 meter of 1.000 meter, wat een totaal van twaalf deelnames maakt. Voor Van Riessen geldt dat ze in totaal tien keer op het ijs verscheen: 6x op de 500 meter, drie keer op de 1.000 meter en een keer op de 1.500 meter.

Foto: kris krüg, flickr.com cc

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Powered by Calculate Your BMI