Vijf opmerkelijke gebeurtenissen in het sportjaar 2013

Vijf opmerkelijke gebeurtenissen in het sportjaar 2013

Het jaar 2013 zit er bijna op. Zoals altijd was het een jaar met vele hoogte- en dieptepunten, ook op sportgebied. Naast de schitterende prestaties, waren er dit jaar ook gebeurtenissen in de sport die op zijn minst opmerkelijk mogen worden genoemd. Hieronder zijn vijf van deze momenten samengebundeld. Kijk en geniet vooral!

1. Tennisser Robin Haase presteerde het afgelopen jaar naar behoren. De Hagenaar kende ups, met de winst van het ATP-toernooi in Wenen, en downs, zoals het volgende fragment tijdens de tweede ronde van het ATP-Toernooi in Rosmalen. Haase had de stand in de eerste set net op 2-2 gebracht, maar ergerde zich blauw en geel aan bepaalde geluiden uit het publiek. Dit leidde tot de volgende ‘uitbarsting’..2.
Ryan Donk verkaste deze zomer van het Belgische Club Brugge naar het Turkse Kasimpasa, dat momenteel niet onverdienstelijk presteert. Twee weken geleden verwierf de voormalig AZ-speler wereldwijde bekendheid met een op zijn zachtst gezegd een aparte actie. In het duel met Besiktas (2-1 winst) gooide Donk een bal, die per toeval het veld in was gerold, tegen de bal waarmee een Besiktas-speler in scoringspositie was..

3. Het was de 18e etappe van de Tour de France. De koninginnenrit naar de Alpe d’Huez. De Amerikaan Tejay van Garderen reed voorop en zag naast hem een mee rennende fan. Niet echt iets bijzonder want dat gebeurt zo vaak. Toch ben je als tv-kijker altijd bang dat de fan te dicht bij de renner in de buurt komt en hem daardoor ten val brengt. Deze fan of toeschouwer bracht echter niet de renner ten val maar werd zelf getackeld. Dit had de volgende beelden tot gevolg..

4. Kenneth Vermeer behaalde afgelopen jaar met Ajax zijn derde achtereenvolgende landstitel. De 27-jarige doelman, die momenteel genoegen moet nemen met een plek op de reservebank, zorgde eind juli voor de nodige hilariteit. Tijdens de Johan Cruijff schaal (3-2 winst voor Ajax) vergat Vermeer de teamfoto. Nu is het wel eens voorgekomen dat er twaalf spelers op een elftalfoto staan, maar een elftalfoto met tien spelers is weer een compleet nieuw fenomeen..

5. Het vijfde moment betreft een NOS video die helaas niet te embedden is, maar natuurlijk wel te bekijken valt. Desondanks is dit moment zeker niet minder opmerkelijk. Schaatsster Irene Schouten boekte begin maart misschien wel haar mooiste overwinningen van het seizoen.

Schouten won de massastart bij de Wereldbekerfinale in Heerenveen. Voor de Friezin, die naast langebaanschaatsster ook actief is als marathonschaatsster en skeeleraar, was dit in 2013 de enige podiumplaats in wereldbekerverband. Desondanks mocht de rijdster van Project 2018 ook tijdens de Wereldbeker in Inzell op komen draven voor de medailleceremonie. Schouten eindigde die wedstrijd echter op plek vier en besefte dan ook nauwelijks wat haar overkwam..

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Powered by Calculate Your BMI