Vandaag twee jaar geleden: Een bizar incident in de tenniswereld

Vandaag twee jaar geleden: Een bizar incident in de tenniswereld

Vandaag exact twee jaar geleden viel een gestoorde gek, want zo mag je zo iemand wel noemen, tennisster Elise Tamaëla aan op de tribune bij een tenniswedstrijd. De man werd door de Internationale Tennis Federatie (ITF) uiteindelijk voor twee jaar geschorst.

Foto: pixaby.com

Tamaëla zelf was destijds teleurgesteld met deze uitspraak, zo vertelde ze in het AD: “Ik vind twee jaar te weinig. Ik ben knock-out geslagen en heb op de intensive care gelegen. In andere zaken zijn mensen voor het leven geschorst. Maar goed, dan gaat het meestal om een ouder die zijn eigen dochter slaat. Ik had toch een straf voor een jaar of vijf verwacht.”

8 augustus 2011, was de datum van een bizar voorval in de tenniswereld. Elise Tamaëla zat samen met twee andere speelster op de tribune te kijken naar de partij van een vriendin van haar, Danielle Harmsen. Harmsen speelde tegen de Deense Karen Barbat in de tweede kwalificatieronde van het ITF-toernooi in het Duitse Versmold.

Vlak naast Tamaëla zat Mihai Barbat, de vader en coach van Karen. Tamaela moedigde Harmsen ondertussen normaal aan en applaudisseerde voor haar als ze een punt maakte. Op een gegeven moment begon de coach van Karen Barbat volgens Tamaëla wat opmerkingen te maken en een beetje in hun richting te klappen. Vervolgens begon hij ook met het maken van racistische opmerkingen richting Tamaëla.

Tamaëla negeerde de opmerkingen tot dat op een gegeven moment de maat toch echt vol was. Ze stapte naar hem toe en zei er wat van. “Hierna werd ik wakker in het gras en kon ik me niet meer herinneren wat er gebeurd was”, zo vertelde ze destijds bij Langs de lijn. Mihai bleek flink op Tamaëla in te hebben lopen slaan waarna de Nederlandse van Molukse afkomst aangifte besloot te doen.

Op het politiebureau kreeg Tamaëla hoofdpijn, werd ze ziek en misselijk en kreeg ze last van draaierigheid. Vervolgens is er een ambulance gebeld en heeft ze een nacht in het ziekenhuis moeten doorbrengen, en wel op de intensive care. Tamaëla bleek een zware hersenschudding te hebben opgelopen.

De coach en vader van Karen Barbat, had eerder bij een toernooi in Kopenhagen in augustus 2010 ook al eens voor ophef gezorgd. Mihai werd in dat jaar namelijk gearresteerd toen hij in dronken toestand achter het stuur zat. De trainer deed toen lastig maar werd uiteindelijk toch meegenomen.

De wedstrijd tussen Harmsen en Barbat werd bij een stand van 4-2 in het voordeel van Harmsen onderbroken en iedereen die aanwezig was rende eigenlijk richting Tamaëla. Uiteindelijk kreeg Harmsen de overwinning en verscheen Barbat, die ook actief was in het dubbelspel, niet meer op de tennisbaan in Versmold.

Elise Tamaëla speelde sinds deze gebeurtenis nog slechts een toernooi. Dit was een maand later bij het ITF-toernooi in Rotterdam. In de eerste ronde won ze nog wel van Demi Schuurs maar in de tweede ronde was Richel Hogenkamp te sterk voor haar. Sinds dit toernooi is Tamaëla op geen enkel toernooi meer actief geweest.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Powered by Calculate Your BMI