Tien opmerkelijke gebeurtenissen in het sportjaar 2014 – Deel 2

Tien opmerkelijke gebeurtenissen in het sportjaar 2014 – Deel 2

Nog nooit beleefde Nederland zo een succesvol sportjaar als in 2014. De Europese- en wereldtitels vlogen om ons de oren en van de olympische medailleregen in Sotsji weet men over vijftig jaar nog. Maar er gebeurde veel meer op sportgebied, opmerkelijke momenten waarvan sommigen ons nog steeds bijstaan. Na deel één is hieronder het tweede deel van deze fragmenten gebundeld.
Foto: Beeldcitaat YouTube

Zes
Wat Arnaud Démare exact deed tijdens zijn ‘camperstop‘ in de veertiende etappe van de Tour de France dit jaar, zullen we nooit weten. Maar een vermoeden van de activiteiten van de 23-jarige Fransman in de camper heeft iedereen wel. Het fragment roept veel vragen op: kende hij die mensen? Kent hij het voorval met Dave Zabriskie? Had ploegleider Marc Madiot dit bezoek ingepland? Wat dachten de eigenaars van de camper? En, belangrijker, wat dacht Démare zelf? Dacht hij überhaupt nog?

Zeven
Motorsport is niet echt een ding waarin wij Nederlanders uitblinken. En dus hoop je dat de rijders die we hebben niet ergens in de achterhoede eindigen. Of laatste worden. En je hoopt zeker niet dat ze met elkaar gaan vechten. Zeker niet. Zeker niet. Dat hoop je zeker niet. Maar het gebeurde toch.Tijdens de Moto3-race van de Grand Prix van Duitsland gingen Bryan Schouten en Scott Deroue, uitgerekend de enige twee Nederlandse MotoGP-coureurs, met elkaar op de vuist. Gelukkig was het moment eerder hilarisch dan vervelend. Wellicht eens oefenen met een andere groep sporters op twee wielen.

Acht
Tijdens je race opgeven komt eigenlijk nooit voor in de schaatssport. Hooguit eens wanneer een schaatser een blessure oploopt. Maar daar was bij Jan Blokhuijsen geen sprake van tijdens de tien kilometer op het NK afstanden in Heerenveen. Toch gaf hij er halverwege zijn race de brui aan. Een duidelijke oorzaak kon Blokuijsen nadien niet noemen en oud-trainer Ab Krook bestempelde het voorval als not done. Uniek, als in haast nooit eerder voorgekomen, was dit moment (vanaf 0.40) in elk geval.

Jan Blokhuijsen

Foto: Wikimedia Commons

Negen
Cosmin Moti is de naam van een Bulgaarse held, spelend als verdediger voor Ludogorets en afkomstig uit Roemenië. Eind augustus nam hij het in de laatste voorronde van de Champions League op tegen Steaua Boekarest. In de verlenging werd de doelman van Ludogorets met rood van het veld gestuurd. Noodgedwongen moest Moti op goal. Veldspeler Moti ‘overleefde’ het restant van de verlenging en ontpopte zich in de strafschoppenserie tot held door twee penalty’s te keren. Ludogorets plaatste zich voor het eerst voor de groepsfase van de Champions League.

Tien
Het was naar eigen zeggen niet zijn bedoeling om de lijnrechter te mishandelen, maar dat deed tennisser Darian King wel tijdens het challengertoernooi in het Amerikaanse Charlottesville. De man uit Barbados, nummer 313 op de ATP-ranking, smeet zijn racket na een verloren punt tegen de wand van de baan. Tegen zijn verwachting in raakte het racket echter een lijnrechter die met veel pijn naar de grond ging. King werd gediskwalificeerd voor zijn actie.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Powered by Calculate Your BMI