Tien opmerkelijke gebeurtenissen in het sportjaar 2014 – Deel 1

Tien opmerkelijke gebeurtenissen in het sportjaar 2014 – Deel 1

Nog nooit beleefde Nederland zo een succesvol sportjaar als in 2014. De Europese- en wereldtitels vlogen om ons de oren en van de olympische medailleregen in Sotsji weet men over vijftig jaar nog. Maar er gebeurde veel meer op sportgebied, opmerkelijke (hilarische) momenten waarvan sommigen ons nog steeds helder op het netvlies staan. Hieronder is een eerste deel van deze momenten gebundeld!

Foto: Team Belkin

Eén
Het Braziliaans voetbalelftal nam het begin dit jaar in Johannesburg op tegen Zuid-Afrika en won met 5-0. Maar het hoogtepunt van de avond vond na de wedstrijd plaats toen een zevenjarig kindje het veld oprende. Stewards dwongen het jongetje weer op de tribune plaats te nemen, maar sterspeler Neymar dacht daar anders over. Neymar nam het ventje bij de hand en bezorgde hem de avond van zijn leven. In de categorie ‘lief & mooie gebaren’ mag ook dit wielerfragment met Albert Timmer niet onopgemerkt blijven.

Twee
,,Pap, hoe vroeg je mam eigenlijk ten huwelijk?”, is Jos van Emden junior nieuwsgierig tijdens het diner op eerste kerstdag in 2021. ,,Nou dat zal ik je vertellen”, zegt vader Jos, die overigens goed weet hoe je met kinderen om moet gaan. ,,Ik reed de Ronde van Italië en besloot tijdens de negentiende etappe, een klimtijdrit, onderweg een tussenstop te maken om je moeder ten huwelijk te vragen.” Dat gesprek zou over een aantal jaar zomaar plaats kunnen vinden in huize Van Emden. De Belkin-renner vraagde zijn vriendin Kimberley op hele originele wijze ten huwelijk. Beelden ontbreken helaas, maar deze foto vertelt alles.

Drie
Een ongemakkelijk interview na een nog ongemakkelijker moment. Charlotte de Vos, hockeyster van het Belgische vrouwenelftal, gaat na de verloren WK-wedstrijd tegen Zuid-Korea (4-2) door het stof. Niet eens zozeer vanwege de nederlaag, maar vooral doordat de Belgen op schlemielige wijze een bijna-tegendoelpunt incasseren. De Belgische vrouwen bleven in de rust net iets te lang in de kleedkamer achter.

Vier
22 darters slaagden erin om tijdens een ‘televisietoernooi’ in negen pijlen uit te gooien, of te wel uitgooien met het minst aantal mogelijke pijlen, ook wel nine darter genoemd. De Schot Robert Thornton en de Brit James Wade slaagden er tijdens de tweede ronde van de PDC World Grand Prix in oktober in om allebei een nine darter te gooien tijdens dezelfde partij. En dat was nog nooit voorgekomen. Het leverde mooie beelden op.

Vijf
In het wielrennen kijken ze er haast niet meer vreemd van op: renners die te vroeg juichen. Ook dit jaar kwam het meermaals voor, onder meer tijdens het EK wielrennen voor vrouwen onder 23 jaar, toen de Nederlandse Sabrina Stultiens profiteerde van Italiaans geblunder. Dit jaar introduceerde Eelco Sintnicolaas het te vroeg juichen fenomeen ook in de atletieksport. Op de 400 meter horden tijdens het Nederlands kampioenschap in Amsterdam stak de meerkamper zijn handen net iets te vroeg in de lucht, waardoor hij ‘slechts’ tweede werd. Zie hier voor de beelden.

Eelco Sintnicolaas

Foto: Facebook Eelco Sintnicolaas

Zie hier voor deel twee.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Powered by Calculate Your BMI