Sjinkie Knegt en Lotte van Beek verkozen tot niet-genomineerde sporters van het jaar 2014

Sjinkie Knegt en Lotte van Beek verkozen tot niet-genomineerde sporters van het jaar 2014

Shorttracker Sjinkie Knegt en schaatsster Lotte van Beek zijn tot winnaar verkozen van de niet-genomineerde sporter van het jaar 2014 verkiezing. Knegt werd met groot verschil verkozen tot niet-genomineerde sportman van het jaar. Hij had ruim zeventig stemmen meer dan darter Michael van Gerwen en zeiler Nicholas Heiner. Bij de vrouwen bleef het tot op het laatste moment spannend. Van Beek had uiteindelijk twee stemmen meer dan zeilster Marit Bouwmeester. Wielrenster Marianne Vos werd derde.

Wegens onvrede (zoals wel vaker) over de genomineerden voor het sportgala van 2014 werd dit jaar de eerste editie van niet genomineerde sportman, -vrouw, -ploeg en -coach van het jaar verkiezing georganiseerd. Bij alle vier de verkiezingen werden ruim honderd stemmen uitgebracht.

Bij de niet-genomineerde sportploeg van het jaar verkiezing grepen de Nederlandse shortrackmannen met grote overmacht de titel. De shorttrackheren wonnen dit jaar onder meer de wereldtitel relay. Het eventing team en de hockeyheren eindigden op grote afstand als tweede en derde.

Jeroen Otter, coach van onder meer de shorttrackmannen, sleepte de niet-genomineerde sportcoach van het jaar trofee in de wacht. Otter behaalde ruim zeventig procent van de stemmen. Schaatscoach Jillert Anema werd tweede, voor Daniël Knibbeler, trainer van Epke Zonderland.

Uitslag sportman

Uitslag sportvrouw

Uitslag sportploeg

Uitslag sportcoach

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Wikimedia Commons

Powered by Calculate Your BMI