Robin is back

Tennisser Robin Haase is misschien wel beter dan ooit. De Hagenaar was afgelopen zondag finalist bij het ATP toernooi in Gstaad, waarin Michail Youzhny weliswaar te sterk was. Ook deze week laat Haase bij het ATP toernooi in Kitzbühel, het toernooi dat hij de laatste twee jaar won, met een plek bij de laatste vier zien in goede doen te zijn.

‘De ommekeer’ werd door Haase eigenlijk zelf ‘bekendgemaakt’ en wel op op 17 juli, toen de 26-jarige Haase het volgende op zijn twitterpagina schreef: “Ik wil een statement maken: IK BEN TERUG!!!!! Het maakt niet uit wat je leest of hoort, IK BEN TERUG. Het duurde even maar het is een leerproces.”

De best geplaatste Nederlander op de wereldranglijst heeft hiermee blijkbaar een manier kunnen vinden om om te gaan met alle negativiteit rondom hem. Via social media ontving Haase diverse doodsbedreiging van ‘gefrustreerde gokkers’, iets waar overigens meerdere tennissers mee te maken hebben. Als reactie hierop stapte Haase, die vanwege zijn prestaties soms ook kan rekenen op ladingen kritiek, naar de spelersraad van de ATP.

Hiermee lijkt dit hoofdstuk afgesloten en kan Haase, vorig jaar nog de nummer 33 van de wereld, zich volledig focussen op zijn sportieve ambities. Via twitter liet hij de avond na zijn goede prestaties in Gstaad dan ook weten momenteel met andere, ook niet onbelangrijke, problemen te zitten: “Vraag van de dag: McDonalds of Burger King..”

Laten we hopen dat Robin nu ook beter blijft dan ooit en de weg kan inslaan naar de top 30 van de wereld. En oh ja, het werd uiteindelijk de McDonalds.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Powered by Calculate Your BMI