Overzicht: Alle Nederlandse recordinternationals op een rij

Overzicht: Alle Nederlandse recordinternationals op een rij

Samen speelden ze bijna 5000 interlands voor Nederland, de 22 Nederlandse recordinternationals. Maar wie is nou Nederlands recordinternational per sport? En wie is dat bij de mannen en wie bij de vrouwen? Een overzicht van alle Nederlandse recordinternationals in de elf bestaande teamsporten.

Foto: Roel Ubels

‘Recordrecordinternational’
Met liefst 514 wedstrijden voor de Nederlandse ploeg mag oud-volleybalster Ingrid Visser () zich recordinternational van de Nederlandse recordinternationals noemen. Geen enkele andere Nederlandse sporter kwam zo vaak uit voor Nederland als Visser. Oud-volleyballer Peter Blangé (500 interlands) is wat betreft de mannen degene die het vaakst voor Nederland uitkwam.

Achter Visser en Blangé volgt Teun de Nooijer, die 453 keer het shirt van de Nederlandse hockeyploeg aantrok. Oud-waterpoloër Arie van de Bunt bezet met 350 duels voor Nederland de vierde plaats. Minke Smabers completeert de top vijf met 309 wedstrijden voor de Nederlandse dameshockeyploeg.

Verschil in interlands
Het aantal interlands dat per sport wordt afgewerkt verschilt aanzienlijk. Waar de Nederlandse recordinternationals bij het volleybal en hockey honderden duels speelden, tikken de korfballers (Leon Simons en Mady Tims) nog niet eens de 100 aan. Ook het aantal ‘caps’ van de recordinternationals bij het voetbal, 130 voor Edwin van der Sar en 156 voor Annemieke Kiesel-Griffioen, zijn in vergelijking met de andere sporten, laag.

Zie hieronder voor het volledige overzicht van de Nederlandse recordinternationals. Alle cijfers zijn opgevraagd bij de betreffende bonden, dan wel bij derden. Enkel bij het rugby was geen informatie beschikbaar over de Nederlandse recordinternationals.

 

 

 

 

 

 


Opmerkingen:
* Handballers Lambert Schuurs en Laura Robben speelden beiden meer dan 300 interlands. Het exacte aantal is onbekend.
** IJshockeyster Nancy van der Linden speelde meer dan 100 interlands. Het exacte aantal is onbekend.
*** De KNZB (waterpolobond) beschikt niet over de cijfers van de recordinternationals. Wikipedia is nu als bron genomen.

Powered by Calculate Your BMI