OS 2014: Opnieuw 26 landen met een medaille

OS 2014: Opnieuw 26 landen met een medaille

De Winterspelen in Sotsji zitten er na gisteren definitief op. Voor Nederland waren het de beste Winterspelen ooit met maar liefst 24 plakken. In totaal waren er 26 landen die deze Spelen een medaille behaalden, even veel als in 2006 en 2010. Dit aantal houdt in dat bijna dertig procent van de 88 deelnemende landen eremetaal won in de Russische badplaats.


Eindstand medailleklassement

Kijkend naar het aantal deelnemende landen van alle Winterspelen, is er een duidelijke toename zichtbaar. Waar we in 1924 met zestien landen begonnen zit dat aantal nu op 88 en lijkt het alleen nog maar toe te nemen. Onder meer Paraguay, Togo en Zimbabwe debuteerden in Sotsji op de Winterspelen. De kans is groot dat we bij de Winterspelen van 2022 voor het eerst honderd deelnemende landen hebben. In ieder geval worden de Winterspelen grootser en grootser.
Afbeelding
Ook het aantal landen dat op de Winterspelen een medaille won is, hoe kan het ook anders, gestegen. Zij het gestaag. In Sotsji behaalden voor de derde opeenvolgende keer 26 landen een medaille. Bij de olympische spelen in Pyongyang (2018) moet dat aantal toch met minimaal een overtroffen kunnen worden zou je zeggen.
Afbeelding
Foto: Atos, flickr.com cc

1 Comment

  1. Pingback

    | Nederlandse tennissers op de Wereldranglijst

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Powered by Calculate Your BMI