Nederlandse tennissers op de Wereldranglijst

Nederlandse tennissers op de Wereldranglijst

Afgelopen week deden de Nederlandse tennissers het niet onaardig. Bij het ATP-toernooi in Rotterdam bereikte Igor Sijsling de halve finales en in Buenos Aires haalde de best geplaatste Nederlander op de Wereldranglijst, Robin Haase, de laatste acht. In zijn kwartfinalepartij moest de Hagenees bij een achterstand van 6-1 en 2-0 echter opgeven met een rugblessure. Sijsling en Haase vormen de helft van een Nederlands kwartet dat bij de eerste 150 staat op de ATP-ranking. 

Foto: pato garza, flickr.com cc

Hieronder is het aantal Nederlandse tennissers bij de heren weergegeven dat we bij de eerste 150 op de Wereldranglijst terugvinden vanaf het jaar 2000. Voor ieder jaartal is de eerste ranking die in januari verscheen meegenomen. Ter verduidelijking: In 2004 stonden bijvoorbeeld zes Nederlanders bij de eerste 150, waarvan een tussen plek 100 en 150, drie tussen plek 50 en 100 en twee bij de eerste 50.

Vrouwen
Bij de dames hebben we sinds 2001 geen vier vrouwen meer bij de eerste 150 op de Wereldranglijst gehad. De afgelopen jaren laten wisselvallige cijfers zien waarbij de Nederlandse hoop vooral gevestigd is op Arantxa Rus, Michaëlla Krajicek en Kiki Bertens.

Tennis1

Toelichting: In 2004 stonden bijvoorbeeld zes Nederlanders bij de eerste 150, waarvan een tussen plek 100 en 150, drie tussen plek 50 en 100 en twee bij de eerste 50.

Tennis

Foto: Yann Caredac, flickr.com cc

 

Tennis2

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Powered by Calculate Your BMI