Bewondering voor Ruta

Ruta Meilutyte is de naam van een zestienjarige Litouwse die een Olympische titel, een wereldtitel en een wereldrecord achter haar naam heeft staan. Als een Nederlander de naam Meilutyte hoort zal allereerst een gegrinnik kunnen volgen om de naam meiluutiete. “Oh jongens wat geestig, haha tieten!”

Vorig jaar augustus liet dit toen vijftienjarige meisje de hele wereld schrikken met goud op de 100 meter schoolslag in Londen. Hiermee was ze overigens wel ouder was dan de jongste olympisch kampioene allertijden: Schoonspringster Majorie Gestring (dertien jaar en 268 dagen). Maar goed, waar ‘normale’ vijftienjarigen rond die tijd met de fam in Kreta zaten of een vakantiebaantje als kassameisje hadden, daar pakte Ruta even olympisch goud.

Voor iemand die op zo een jonge leeftijd al zo ongelooflijk goed presteert, kan je niets anders dan bewondering hebben. Bedenkt u zich maar eens waar u stond toen u 16 was. Talloze voorbeelden zijn er ook van sporters of zwemmers die pas rond hun 30e hun hoogtepunt beleefden en hun carrière met dit toppunt afsloten. Ruta heeft hier helemaal geen boodschap aan. Zo jong is ze nog en ze heeft alles al.

Kijkend naar Ruta komt ondanks haar voor een 16-jarige grote lichaam al snel het beeld naar boven van het speelse blonde meisje dat plezier heeft. Het spleetje tussen haar tanden is inmiddels al wel een stuk kleiner al dan niet helemaal weg, maar haar uitstraling en plezier in het water zeggen alles.

Ruta heeft als zestienjarige pret in het water op de manier waarop een willekeurig meisje van zestien dat ook heeft. In het recreatiebad. Dirbti su šia Rūta!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Powered by Calculate Your BMI