Allesmetsport-jaaroverzicht 2015: Deel twee

Allesmetsport-jaaroverzicht 2015: Deel twee

Omdat een jaar pas af is met een jaaroverzicht, presenteert Allesmetsport in 2015 voor het eerst het Allesmetsport-jaaroverzicht. Daarbij worden de randzaken boven de hoofdzaken verkozen, omdat het verhaal van de nummer 145 in de uitslag immers interessanter is dan het verhaal van de nummer 1. In dit tweede deel van het Allesmetsport-jaaroverzicht vindt u de belangrijkste randzaken op sportgebied in de periode juli tot december.

Foto: Franks Berkelaar, flickr.com cc

 


Juli

4 juli: Je kunt per ongeluk fouten maken en fouten maken die de indruk wekken dat je te diep in het glaasje hebt gekeken. Bij het televisiestation dat verantwoordelijk was voor het uitzenden van de oefenwedstrijd Dinamo Moskou-Ajax, had de medewerker met dienst te maken met de tweede optie. Hoe de namen van de basis– en wisselspelers gespeld waren was ronduit lachwekkend.
5 juli: Hebben we eindelijk eens een Touretappe met start en finish in Nederland, zet een dergelijke ‘toeschouwer’ je land zo voor gek.
20 juli: Eric Moussambani is bekend van dit filmpje, alszijnde wellicht de slechtste deelnemer ooit aan het olympische zwemtoernooi. Waar hij precies was gebleven wist niemand. Tot juli, toen er plots weer een levensteken van de man uit Equatoriaal-Guinea kwam. Hij zwemt nog altijd!
25 juli: Bram Tankink (foto) kon het zich tijdens de 20e rit van de Tour de France veroorloven om even een tussenstopje op de Alpe d’Huez te maken. “Een pitstop”, noemde hij het zelf. Een nog betere pitstop van een wielrenner zou in oktober volgen…

Augustus
2 augustus: Wat doet die toerist hier, die moet snel van de weg af, moet deze motard hebben gedacht. De motorrijder gaf koploper Sep Vanmarcke tijdens de Ride London-Surrey Classic een duw omdat hij dacht dat de Belg daar niet thuishoorde. Vanmarcke beet van zich af.
3 augustus: Eigenlijk zie je het nooit in de zwemsport, een valse start. Tijdens de series van de 200 meter vrije slag op het WK in Kazan bewees de Fransman Clement Mignon wel degelijk dat het mogelijk is.
7 augustus: Wachten voor een gesloten spoorwegovergang is niet fijn als je haast hebt en daardoor te laat voor een afspraak komt. Nog vervelender is het als je als wielrenner een tijdrit moet rijden in een profkoers en er een trein passeert. Haast ondenkbaar. Toch gebeurde het in de Ronde van Denemarken (zie ook afbeelding links).
26 augustus: Om terug te komen op de valse start bij het WK zwemmen, in de atletieksport komt zoiets veel vaker voor. Drie diskwalificaties in één serie is echter een stukje zeldzamer.

September
6 september: Het wil nog wel eens gebeuren dat een toeschouwer door middel van een loslopende hond, of iets dergelijks, een valpartij in een wielerkoers veroorzaakt. Een toeschouwer die een valpartij voorkomt, staat daar dan weer tegenover. Het gebeurde in de Franse koers Grand Prix de Fourmies.
18 september: Hazel O’ Sullivan zag op Twitter een foto van een nieuwsbericht over haar vriend, voetballer Andros Townsend, voorbij komen. Hij zou een boete hebben gehad. Niet wetende dat het om een foto uit het spel Football Manager ging, besloot het Engelse supermodel haar vriend om tekst en uitleg te vragen. De speler van Tottenham Hotspur spaarde O’Sullivan vervolgens niet en liet haar met de billen bloot gaan (zie ook rechts).
23 september: Tamelijk onverwacht greep Vasil Kiryienka eind september goud op het WK tijdrijden. Iedereen wilde nadien maar wat graag meer te weten komen over de altijd zo zwijgzame en stoïcijnse Wit-Rus. Ex-ploeggenoot Joe Dombrowski kwam met het leukste weetje over de renner van Team Sky.
30 september: Het Iranese dameselftal was aardig op dreef, maar daar was ook een oorzaak voor. Van de elf voetbalsters (of voetballers) bleken er namelijk acht het mannelijke geslacht te hebben.

Oktober
11 oktober: Herinnert u zich de ‘pitstop’ van Bram Tankink in de Tour de France nog? Wel, de pitstop die Peter Sagan maakte in de Abu Dhabi Tour doet daar zeker niet voor onder.
13 oktober: De meeste dingen die fout gaan zijn enorm leuk. Dat geldt niet per se voor de dramatische uitschakeling van het Nederlands elftal, maar wel voor speler Memphis Depay (foto), die merkwaardig genoeg het shirt van een paar dagen geleden had aangetrokken in de wedstrijd tegen Tsjechië.
18 oktober: Georginio Wijnaldum maakte liefst vier goals voor Newcastle United in het duel tegen Norwich City. De Rotterdammer is daarmee de zevende Nederlander ooit met een hattrick in de Premier League. Een mooi rijtje.
20 oktober: Op de fiets zijn ze veelal gefocust en is er daardoor weinig tijd voor dollen, daarbuiten kunnen ze er echter wel wat van. Dat blijkt wel uit deze video, waarin de heren coureurs elkaar imiteren.

November
7 november: De slechte prestaties van Chelsea in de eerste seizoenshelft van de Premier League hebben verschillende oorzaken. Spits Diego Costa beeldt er hier één uit.
13 november: Twee valpartijen in één en dezelfde rit bij het schaatsen, het kan gebeuren. Maar dat ze afzonderlijk van elkaar vallen is tamelijk uniek. Treffend genoeg vond het onheil plaats op vrijdag de dertiende.
21 november: Noot: laat nooit je accreditatie door iemand anders ophalen. Ask Diane Valkenburg. Ze herkende zichzelf niet meer op de foto.
22 november: Hockeywedstrijden zitten meestal niet verlegen om doelpunten. Dat een club op het hoogste niveau met dertien treffers werd verslagen, kwam echter nog nooit eerder voor. De hockeysters van Amsterdam (positief) en Push (negatief) waren er verantwoordelijk voor.

December
10 december: Een jonge Britse wielrenner van pas 18 jaar wordt betrapt op doping. Redelijk shockerend. Hij bekent en doet zijn verhaal.
13 december: Mika Poutala staat in de schaatswereld bekend als dé entertainer. Zijn Canadese tegenstander Gilmore Junio wist daarvan en besloot de Fin bij de World Cup in Heerenveen te assisteren bij zijn ‘act’. Het leverde het volgende duo-optreden op.
18 december: De handbalvrouwen zorgden voor het sportieve Nederlandse hoogtepunt in de maand december. Kennen deden en doen we ze nog steeds niet helemaal. Daarom zijn dergelijke feitjes bijzonder fijn.
18 december: Zoals het jaar begon met een moment van het WK darten (dat van vorig jaar), zo eindigt dit jaar ook met een gebeurtenis van het WK darten (dat van dit jaar). De Chinese darter Qiang Sun mistte het bord met een pijl en dat is zelden vertoond op dit niveau. Het moment is te zien vanaf 2.50.

Powered by Calculate Your BMI