Allesmetsport-jaaroverzicht 2015: Deel één

Allesmetsport-jaaroverzicht 2015: Deel één

Omdat een jaar pas af is met een jaaroverzicht, presenteert Allesmetsport in 2015 voor het eerst het Allesmetsport-jaaroverzicht. Daarbij worden de randzaken boven de hoofdzaken verkozen, omdat het verhaal van de nummer 145 in de uitslag immers interessanter is dan het verhaal van de nummer 1. In dit eerste deel vindt u de belangrijkste randzaken op sportgebied in de periode januari tot juni.

Foto: Yann Caradec, flickr. com cc

 

 

Januari
4 januari: Buiten het wereldkampioenschap darten, is er geen enkel WK dat over twee verschillende jaartallen beslist wordt. Vanzelfsprekend begint dit jaaroverzicht dan ook met een moment van het WK darten. Gary Anderson presteerde het om een zekere 180-score om te zetten in ‘no score’. Nooit eerder gezien.
10 januari: Omdat vines dit jaar nog meer ‘hot’ waren dan ze in 2014 al waren, hier nog maar één: Deze fantastische score van basketballer Trevor Booker verdient zeker een vermelding.
11 januari: Al vroeg in het jaar nomineerde AS Roma-legende Francesco Totti zich met de hiernaast afgebeelde selfie voor de selfie-van-het-jaar-trofee.
30 januari: Waar ex-Utrechter Anouar Kali momenteel uithangt, interesseert vermoedelijk weinigen. Dit incident van eind januari is daarvan de oorzaak.

Februari
2 februari: De beeldschone tennisster Victoria Azarenka (hoofdfoto) die zegt dat de leukste mensen in Amsterdam wonen. Een goede tweet om de maand februari mee te beginnen.
8 februari: De meest discutabele finishfoto in schaatsland van 2015. Kjeld Nuis (witte schaats) kreeg de zege op de 1000 meter bij de World Cup in Heerenveen, maar was Pavel Kulizhnikov niet sneller?
9 februari: Normaal zijn veldrijders met modder besmeurd en hebben ze verre van een stoer imago. Deze ‘thuglifefoto’ van Mathieu van der Poel en zijn ‘matties’ laat je daarom minimaal één keer met je ogen knipperen.
11 februari: Brittany Bowe (links) laat zien wat de ideale voorbereiding op de WK afstanden is. De schaatsster won een aantal dagen later twee keer goud en één keer zilver.

Maart
1 maart: Kluitjesvoetbal is een veelvoorkomend fenomeen op de velden bij de F- en E-pupillen. Maar niet alleen daar. Bundesliga-clubs Bayer Leverkussen en SC Freiburg laten zien dat het zelfs op het allerhoogste niveau voorkomt.
8 maart: Een wielerfan heeft besloten de ritzege van Vincenzo Nibali in de indrukwekkende Giro-rit naar Tre Cime di Lavaredo  (2013) te laten vereeuwigen op zijn huid. Het resultaat van de tatoeage (zie hiernaast) is zeker even indrukwekkend als de prestatie van Nibali was.
10 maart: De mooiste wielerfoto van 2015 werd al in maart gemaakt. Hoofdrolspeler: Elia Viviani. Zie hier voor de foto en het verhaal.
14 maart: Marc Coucke, onder meer als sponsor verbonden aan wielerploeg Etixx-Quick Step, heeft misschien wel iets teveel sporters waar hij belangen bij heeft. Daardoor kan het namelijk zomaar gebeuren dat je de verkeerde sporter feliciteert.
15 maart: Ajax beëindigt tegen SC Heerenveen voor het eerst in bijna twintig jaar een wedstrijd met elf Nederlanders op het veld.

April
4 april: Thuis gelijkspelen tegen uiteindelijke degradant NAC Breda, is natuurlijk voer voor discussie. Het leverde deze heerlijke prent op (links).
5 april: “Champagneflessen zijn niet leuk, het is eng papa.” Die papa, én de boosdoener, is Alexander Kristoff. De Noor deed zoonlief na zijn winst in de Ronde van Vlaanderen flink schrikken.
9 april: Bepaalde banen bieden bepaalde mogelijkheden. Zo kan een kantoormedewerker eenvoudig een pizzaatje bestellen en die opeten. Voor een wielrenner is dat allemaal iets lastiger onder werktijd, echter was het tijdens de Ronde van het Baskenland toch het geval.
23 april: Voetballers die schaatsen zul je minder snel zien dan schaatsers die een balletje trappen. Vraag het FC Beslist.nl.

Mei
7 mei: Nadat Karim ‘Rekiki’ zichzelf tijdens de huldiging van het landskampioenschap van PSV al goed voor schut zette, deed FC Groningen-speler Jarchinio Antonia daar na de bekerwinst van zijn club nog een schepje bovenop.
10 mei: Een memorabele carrièreswitch: ex-olympisch schansspringer Primoz Roglic doet van zich spreken in de wielersport. De Sloveen rijdt komend seizoen in dienst van het Nederlandse LottoNL-Jumbo.
16 mei: Southampton-speler Sadio Mane maakte in de wedstrijd tegen Aston Villa de snelste hattrick ooit in de Premier League. De Senegalees had slechts 176 tellen nodig om drie keer het net te vinden.
30 mei: Dat het gevecht om de laatste plaats in een grote ronde nog altijd een gevecht is, bewees Marco Coledan in de Ronde van Italië. De Italiaan wilde zo graag laatste worden dat hij in de één na laatste rit vlak voor de finish besloot te wachten op zijn ‘concurrent’ Roger Kluge, hier rechts afgebeeld.

Juni
4 juni
: Als het voetbalseizoen voorbij is, is het tijd voor ongein. Dat bewezen voormalig teamgenoten Steven Berghuis en Nemanja Gudelj. Het duo heeft zichtbaar lol (zie ook foto) om het hoofd van Nebosja Gudelj, dat afgebeeld staat op het bovenbeen van zoon Nemanja.
11 juni: Voetballers staan niet te boek als de meest intelligente groep sporters. De Uruguayaan Edinson Cavani bevestigde die gedachte door Jamaica een Afrikaans land te noemen.
25 juni: De startvrouw (‘huisvrouw‘) van dienst veroorzaakte tijdens het Nederlands kampioenschap tijdrijden voor vrouwen in Emmen een enorme chaos.
28 juni: Wit-Russisch kampioenschap wielrennen: Andrei Krasilnikau wint en is door het dolle heen, maar wordt door zijn ploegleider ontslagen.

Powered by Calculate Your BMI