Vooruitblik: het nieuwe schaatsseizoen en de opener in Enschede

Vooruitblik: het nieuwe schaatsseizoen en de opener in Enschede

Nederland maakt zich weer op voor het eerste weekend schaatsen op televisie. Vrijdag, zaterdag en zondag vindt met de KNSB-Cup in Enschede de eerste wedstrijd van belang plaats. Wat op het spel staat? Plaatsing voor de wereldbekerwedstrijden in Calgary en Salt Lake City. Een vooruitblik op het nieuwe schaatsjaar en de seizoensopener in Enschede!

Foto: SchaatsFoto’s

 

59 Nederlanders met WB-ervaring
Volgens de voorlopige deelnemerslijsten bij de mannen en vrouwen doen in Enschede liefst 59 schaatsers mee, die al eens in actie kwamen in een wereldbekerwedstrijd namens Nederland. Dat is meer dan de helft van alle deelnemers.

Stop er niet mee Boer
Margot Boer wil dit jaar nog één keer alles geven om goud op een WK te winnen, om daarna te stoppen. Aangezien ze daar nog nooit in slaagde kan ze er in dat geval beter nog een paar seizoenen aan vastplakken.

Hashtags maken rentree
Hashtags als #samenwinnen (Lotto-Jumbo) en #baanvanjeleven (Continu) hebben hun rentree gemaakt in onze timelines. Team Stressless heeft #skateglobal geïntroduceerd.

Van Beek niet top
Lotte van Beek heeft momenteel bij lange na nog niet de vorm van voor haar afgescheurde kruisband.

Geen zorgen om Wüst
Eerst bestonden er twijfels over de deelname van Ireen Wüst aan de selectiewedstrijd in Enschede, inmiddels bestaan die twijfels over haar vorm. Het verlossende woord is hier: op basis van haar trainingstijden lijkt die vorm op zijn minst ‘wereldbekerwaardig’.

Snapchat met Team Continu
Het kijkje achter de schermen dat Team Continu via Snapchat biedt, is een aanrader. De blauwe brigade is tevens de eerste schaatsploeg op het sociale medium. Toevoegen kan via ‘team-continu’.

Maar twee ploegen voltallig Nederlands
Team Corendon en Team LottoNL-Jumbo zijn dit seizoen de enige Nederlandse ploegen zonder buitenlanders in de gelederen.

Het jaar van Ter Mors?
Jorien ter Mors is naast topshorttracker en topallrounder nu ook een topsprinter (ziet u hier). Het moet raar lopen wil zij in Enschede niet voor dé prestatie van het weekend gaan zorgen.

Jong Oranje verdwenen
Naar Jong Oranje hoeven we in Enschede en de rest van het seizoen niet meer te zoeken. De ploeg is opgeheven.

Nieuwe ploegen > nieuwe pakken
Nieuwe pakken die we gaan zien: Team4Gold, Teamkoopjesdrogisterij en Team Stressless.

Publiekslieveling ontbreekt
De grootste afwezigen in Enschede dit weekend zijn Koen Verweij (overtraind) en Maurice Vriend, leest u hier zijn verhaal.

Nog één jaar Bob
Geen enkele Nederlandse schaatser van naam is er na vorig seizoen mee gestopt. Bob de Jong en dus ook Margot Boer, zoals u net vernam, gaan dat na dit jaar wel doen. Geniet daarom nog even extra van ze.

Opmerkelijk
Het is best opvallend dat Jorrit Bergsma in de voorbereiding op het nieuwe seizoen geen enkele vijf of tien kilometer heeft gereden.

Amerikanen weten het al
Terwijl het bij ons nog moet beginnen weten ze bijvoorbeeld in de Verenigde Staten al wel welke schaatsers aan de eerste wereldbekers deelnemen.

‘Zin in!’
Het wordt allemaal weer ongelooflijk leuk.

Zie ook:
Schaatsploegen seizoen 2015/2016
Schaatskalender seizoen 2015/2016
Onmisbare informatie over het nieuwe schaatsseizoen

Powered by Calculate Your BMI